Русия отказва да приема от окачествените от нея страни като неприятелски“

...
Русия отказва да приема от окачествените от нея страни като неприятелски“
Коментари Харесай

Путин с нов ход за природния газ, цака неприятелите

Русия отхвърля да приема от окачествените от нея страни като „ вражески “ заплащания за доставки на природен газ в задгранична валута, включително долари и евро, и ще премине към заплащания в рубли. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с държавното управление, представен от ТАСС.

" Реших в най-кратки периоди да приложа набор от ограничения за прекачване на заплащането - дано стартираме с това - за нашия природен газ, доставян на по този начин наречените вражески страни, в съветски рубли ", уточни той.

Затова, изясни Путин, се планира Русия да се откаже от всички „ компрометирани “ валути при такива заплащания.

Президентът означи, че Русия ще продължи да доставя газ на други страни в сходство с размерите и цените, избрани в подписаните по-рано контракти.

" Бих желал да подчертая, че Русия абсолютно ще продължи да доставя природен газ в сходство с размерите и цените, както и с правилата на ценообразуване, избрани в подписаните по-рано контракти ", сподели той.

Президентът добави, че чуждестранните консуматори би трябвало да могат да правят нужните интервенции, откакто Русия конвертира в рубли заплащанията за газ от вражески страни. Държавният глава акцентира, че бъдещите промени в газовите контракти с неприятелските страни ще обиден единствено валутата на заплащане - тя ще бъде изменена на съветска рубла.

" Искам от държавното управление да даде съответна инструкция на " Газпром " да направи промени в съществуващите контракти. В същото време на всички задгранични консуматори би трябвало да се даде опция да правят нужните преводи ", подреди Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР